Export date: Mon Nov 20 7:52:04 2017 / +0000 GMT

Hasan Yelmen Vefat

ACI KAYBIMIZ

Yüksekokulumuz Deri Teknolojisi Programının kuruluşundan bu yana, desteğini daima hissettiğimiz, Türk deri sektörünün duayeni, DERİMOD ve HASAN YELMEN EĞİTİM VAKFI'nın kurucusu, çok değerli büyüğümüz, iyiliksever insan Sn. HASAN YELMEN'i kaybettiğimizi üzülerek öğrendik.

Sayın Hasan Yelmen, Türk Dericiliği'ne verdiği hizmetler yanında, gerek İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi'nden 1945 yılında Kimya Yüksek Mühendisi olarak mezun olması, gerekse 1983 yılında İstanbul Üniversitesi'nde Dericilik alanında yükseköğretim düzeyinde ilk eğitim kurumu olarak eğitim vermeye başlayan Dericilik Programının kuruluşuna destek vermiş olması nedeniyle bizim için yeri doldurulamaz bir öneme sahiptir.

Sayın Hasan YELMEN, 2006 yılında HASAN YELMEN EĞİTİM VAKFI aracılığı ile Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Deri Teknolojisi Programı ve İstanbul Üniversitesi Dericilik Araştırma Geliştirme ve Eğitim Merkezi (yeni adı İDUAM)'ne bağışladığı deri makinaları ve ekipmanları ile bu alanda eğitim gören öğrencilere uygulamalı eğitim imkanı sunmuş; yakın zamana kadar Dericilik tarihi, Dericilikte Deontoloji konulu seminerleri ve engin hayat tecrübesi ile bize ve öğrencilerimize yol göstermeye devam etmiştir.

Yüksekokulumuzda 2006 yılından bu yana hizmet veren HASAN YELMEN DERİ TEKNOLOJİSİ LABORATUVARI, sevgili Hasan hocamızın güzel anılarını daima hatırlatacak ve adını gelecek nesillere taşıyacaktır.

Deri Teknolojisi Programı Öğretim elemanları, öğrencileri ve mezunları adına kendisine Allahtan rahmet diler, kederli ailesine ve tüm sevenlerine sabırlar dileriz.

Post date: 2017-02-15 11:50:55
Post date GMT: 2017-02-15 08:50:55

Post modified date: 2017-02-15 11:50:55
Post modified date GMT: 2017-02-15 08:50:55